Google

Translate blog

lördag 20 augusti 2011

Som strutsen gömmer sitt huvud i sanden gömmer alliansen sig för verkligheten och kör på.


Aftonbladet hade för ett tag sedan en bra idé om vad Reinfeldt, om han varit en bra ledare för alla svenskar, kunde tagit sig för i sommar för att försöka förstå en annan verklighet än alliansens konstruerade verklighet.

1. Skamfläcken: När leken som riksdagsdelegat är slut blir det bidrag under lång tid på betydligt högre nivå än vad en vanlig svensk arbetare får. Även för de som ansett att sjuka ska utförsäkras och arbetslösa ska ha en låg ersättning.

2. Skamfläcken: Man spelar med människors arbeten. Saab fick ingen ekonomisk hjälp och kanske det får till följd att företaget snart inte existerar. Bidrag ges däremot till företag om de ex tar emot fas 3 are. Kanske skulle Saab fått billig personal med fas 3are? Gratisarbetare plus bidrag för dessa. Säkert hade alliansen sett detta som en lösning om de vågat ta beslutet. Kanske facken även sagt nej? Att avskeda personal och ta in fas 3 are, efter utbildning i fas 3, är kanske väl magstarkt, även för alliansen.

3 Skamfläcken: Trygghetssystem får alliansen att se rött. Rött innebär vänsterfasoner och som sådana bekämpas de med vad som kallas jobblinjen. Bidragssamhället ska bort, med undantag av arbetsgivare som ska ha detta i form av nystartsjobb och anställningsstöd, och inte minst för de företagen som har fantasi nog för anordnande av fas 3 platser.

4 Skamfläcken: För att slippa ta allt ansvar själva för en politik som segregerar arbetslösa och sjuka, bildades en allians av partier där moderaterna var de som bestämde. Lyd eller bli förpassade ut i periferin var budskapet, när väl denna var bildad.

5 Skamfläcken: Bidrag ges ut till städbolag, RUT o ROT har blivit permanenta bidrag till arbetsgivare. Samtidigt påtalades ändå att bidrags-Sverige skulle bort, men det gällde dock inte arbetsgivare och dess bidrag.

6 Skamfläcken: Ungdomsarbetslösheten ökar, men det har ingen betydelse så länge man regerar efter mantrat jobblinjen. Säkert hade fler varit arbetslösa om människor kunnat leva på sin arbetslöshetsersättning eller fått vara sjukskrivna tills de blivit friska, säger man. Tro det, den som vill.

7 Skamfläcken: Privatisering och avreglering tuffar på, oberoende av kostnader för människorna eller minskade intäkter för staten. Ingen tanke bakom detta, bara ideologi av dumheter som inte ger någon förbättring för någon mer än skrupelfria företagare som hittar en ny lönsam bransch att använda.

8 Skamfläcken av stort format. Det finns barn som har det värre i andra länder sa Reinfeldt, en av hjärnorna bakom alliansens ideologi, och ursäktade därmed att det finns fattiga svenska barn. Dem kan vi inte göra något åt, menar han säkert. Då skulle jobblinjen inte gälla, då lösningen skulle vara att öka arbetslöshetsersättningen och förföljelsen av sjuka skulle upphöra. Mer pengar till dessa föräldrar skulle inte vara förenligt med jobblinjens mantra.

Strutsen gömmer inte sitt huvud i sanden, det är bara en skröna.

Men alliansen ser inte det de inte vill se, verkligheten för många i dag och hur denna har förändrats - negativt - av en politik som inte tar ansvar eller ens är mänsklig.