Google

Translate blog

måndag 22 augusti 2011

Allt fler arbetsgivare utnyttjar arbetstagare och det med alliansens tillåtelse.


Människor lockas till Sverige med goda löner som när personen väl är här förvandlas till slavliknande löner.

Svenskar sätts i åtgärden fas 3 om arbetsförmedlingen misslyckats med att hitta ett arbete till personen och personen själv inte har kontakter för att hitta en arbetsgivare.

Sverige av idag. Arbetsgivare skäms inte för att utnyttja sina medmänniskor för egen vinnings skull. För inte så länge sedan var detta ovanligt. Då önskade många arbetsgivare att visa sin framgång genom att betala bättre löner än sina konkurrenter. Att betala låga löner visade på dålig lönsamhet och var konkurrenshämmande.

Fackföreningarna hade kollektivavtal, ingen lämnades ensam som var med i facket. De som inte var fackanslutna fick klara sina löneförhandlingar själv. Vissa fick då bra lön andra usel eller ingen lönehöjning alls.

Idag är även fackanslutna i många förbund anmodade att själva förhandla om sin lön. Man får en låg höjning, resten får man förhandla själv om. Samma resultat som ovan blir följden, vissa klarar då att få bra höjning lokalt andra som inte har självförtroende nog får inte ett öre mer än den pott alla ska ha.

Fackets berättigande har därmed värdesänkts för många. Och medlemmarna går ur facket då de märker att de ingen hjälp får.
När man uppmärksammar utnyttjandet av människor på arbetsmarknaden i dag kommer den röda faran fram.

Citat; "I restauranger, på byggen och i lantbruket pågår detta."

”Farlig vänsterretorik” kallar en borgerlig ledarskribent beskrivningen av hur migrerad arbetskraft utnyttjas i vårt lands restauranger.

Varför har vårt lands nya generationer av arbetsgivare blivit så hårda och kalla?