Google

Translate blog

fredag 26 augusti 2011

Hur skapas monster med egenkonstruerade ideologier som blir massmördare?


Det är nu ett tag sedan mardrömsmördaren var i farten i Norge.

Hur ska man kunna stoppa personer som denne vilken har en egenkombinerad sjuk verklighetsfrämmande ideologi konstruerad i en sjuk hjärna.

Den enda möjligheten är att hålla koll på forum på nätet och reagera när någon återupprepar konstiga och verklighetsfrämmande tankar som ger respons från människor som tycker det är spännande att egga en sådan person att agera.

Oftast blir det inte mer. Men ibland kan händelser som den i Norge bli följden.

Även om denne sjuke pojke inte hade medhjälpare och inte förstod vad han gjorde känslomässigt var det en plan han genomförde som konstruerats under många år. Detta borde någon av hans bekanta reagerat på och stoppat. Han hörde ju hemma för länge sedan i psykvården. Men troligen fanns ingen som förstod allvaret. Det var en ensamvarg.

Var han hittat sina förebilder är höjt i dunkel. Lite här och lite där troligen för att sedan konstruera en egen hotbild. En hotbild mot vad? Ingenting. Enbart en egenkonstruerad hotbild.

Vi måste alla hjälpas åt för att stoppa personer av detta slag. Oberoende av vilken politisk inriktning vi har. 

Alla från den yttersta vänsterkanten till den yttersta högerkanten måste hjälpas åt då det som gjordes i Norge inte har med politik eller livsåskådning att göra sett ur verklighetens synvinkel. Fast den blev ett politiskt dåd då denne sjuke pojke trodde det fanns en politisk orsak till sin handling. Men som bara var en sjuk fantasi i en sjuk hjärna.

Högerextremism är en lika usel människosyn och lika våldsbenägen som fanatisk islamism eller vänsterextremism. Dessa grupper har allt gemensamt en usel och sjuk människosyn och ska bekämpas av polis, politik och aldrig få möjlighet att oemotsagda få skrika ut sin sjuka ideologi som är en dystopi med rötter i judeutrotningen djävulsk ondska, magi mm som fått utlopp i diktatursjuka hjärnor.

Som grädde på moset gjorde en sverigedemokrat en björntjänst åt sitt parti 

Nu förstår jag att man ska hålla sig borta från detta parti. Jag var naiv nog att tro att de var eller höll på att bli rumsrena när de hjälpte till att sätta hårt mot hårt när det gällde att protestera mot fas 3. Men visst var besvikelsen stor då de fortsatt ville ha utförsäkringen. 

Men nu måste vi bekämpa sverigedemokraterna också om denne pojke i länken från partiet i Varberg har en syn som delas av partiet. Usch och tvi!

Som troende är jag säker på att människan skapades till Guds avbild i fråga om att vi har en egen fri vilja och egna val. Om Gud skulle bryta in skulle de fria valen och den fria viljan inte göra att vi var oberoende. Men många människor väljer den ondes väg. Djävulen finns även. Händelser som i Norge gör att jag blir än mer övertygad om Guds existens och även djävulens och människans fria vilja och valmöjligheter.