Google

Translate blog

måndag 29 augusti 2011

Reinfeldt, den iskalla partiledaren som fnyser åt sjuka o arbetslösa.


”Fredrik Reinfeldt har tidigare kritiserats för sin uppenbara brist på empati, bland annat berättade en skolelev för honom om sina privata problem när TV-kamerorna var på. Reinfeldt besvarade inte ens gossens berättelse, inte ett enda ähum..”

Detta är egentligen inte konstigt, en människa med empati och förståelse för andras känslor och förhållanden skulle aldrig drivit fram den politik som nu förs.
”När det gäller statsministerns empatiska förmåga så är det trots allt inga nyheter. 

Man utsätter inte sjuka, arbetslösa och pensionärer för enorma standardförsämringar om man har någon som helst inlevelse i hur folk kan tänkas uppleva sådana saker. När döende cancerpatienter utförsäkras och ska ställas till arbetsmarknadens förfogande så är det inte bara ansvarig minister som är den känslokalla skurken, det är fler ovanför henne som är skurkar.”  Se länk

Vem minns inte också hans uttalande i samband med barnfattigdomen i Sverige? Den finns inte, påstod han, och menar därmed att utförsäkring och minskad      a-kassa kan ersättas med socialbidrag, eller hur? Se länk

Man mår illa, om man inte är av samma kaliber som Alliansens ledarskikt. 

Men det är kanske det som är meningen. Meningen är i alla fall att det ska svida ordentligt, om man är sjuk eller arbetslös.

Stigmatiseringen fortsätter med ledare av ovanstående kaliber.