Google

Translate blog

onsdag 12 oktober 2011

Sverige blir allt otryggare, var ska det sluta? SÄPO mobiliserar.

På 10 år har budgeten för SÄPO fördubblats. Det är inte mycket annat som har fördubblats i kostnader.

Varför har samhället blivit så mycket otryggare idag?
Min tanke är att människor i dag inte stillatigande låter sig segregeras av politiska doktriner. Vi har sett hur människor det senaste året gått ut och aktivt visat sitt missnöje i länder som Egypten, Libanon m.fl.

Att bedriva politik idag kan skapa faror för alla i större omfattning än förr då många teg och led och underkastade sig politiska beslut och överklassens privilegier. Man såg sig som mindre värda i ett klassamhälle.

Klassamhälle är idag ett fult ord. Här i Sverige har till och med moderaterna kallat sig det nya arbetarpartiet, något som ingen i de gamla moderaterna skulle kunnat drömma om.

Vi ser ju idag vad detta ord betydde i nya moderaternas tappning, segregation ekonomiskt av sjuka och arbetslösa. Det nya arbetarpartiet ska tolkas som partiet för de som har arbete, ingen annan. Begreppet jobblinjen ingick/ingår i detta nonsens av stigmatisering.

Visst behöver vi en starkare säkerhetspolis då Alliansens aktivitet skapar inre motstånd i Sverige genom sin politik. Ju hårdare politik och ju hårdare den slår mot de utsatta desto större risker kan uppkomma och desto mer kontroll av befolkningen behövs. Därav stigande kostnader för SÄPO.

Inte som många tror enbart för risken av yttre hot från terrornätverk, i och utanför Sverige, av människor med mörkare hudfärg än vi här i norden har.