Google

Translate blog

lördag 15 oktober 2011

I Bidrags-Sverige är snart arbetsgivarna de största bidragstagarna.

Största bidragstagarna är snart - om inte redan - arbetsgivarna. Samtidigt som alliansen påstår att de arbetslösa och sjuka är de som går på bidrag och därför ska bekämpas så de tar ett jobb.

Hur det går ihop vet ingen. Men arbetsgivarna idag får fler och fler RUT och ROT arbeten. När det gäller RUT är bidraget 1,1 miljarder och ROT 8,8 miljarder. Här görs arbeten till halva kostnaden för de som anställer människor för arbete i hushållsnära tjänster och renovering och ombyggnad.

Den andra halvan av kostnaden får skattebetalarna stå för.
                            
Andra bidrag är nystartsjobb och särskilt anställningssstöd mm inom arbetsmarknaden. Allt betalas av skattebetalarna - och då i första hand av de sjuka och arbetslösa - vilka inte får ett öre mer, utan dessa är dels utan basbeloppshöjningar, såvida de inte är socialbidragstagare, och de får heller inte jobbskatteavdrag, ens när de gör arbeten inom fas 3.

Alliansens politik är dubbelmoral av ett slag vi inte sett sedan ståndsriksdagens dagar där adeln var skattebefriad och skatt istället togs av övriga befolkningen