Google

Translate blog

onsdag 2 november 2011

Dagens svenskar formas till att anse att sjuka o arbetslösa får skylla sig själva.

Det är rätt att de sjuka och arbetslösa ska lida anser majoriteten av svenska folketidag. Alliansen gick öppet ut med detta i sin arbetslinje och vann två val på detta och vem vet, kanske ett tredje även blir vunnet.

I artikeln framgår även att det anses att människor ska välja vilken trygghet de önskar. Bäst trygghet ger arbete. Men vad som inte framgår är varför inte alla ska få möjlighet till ett avlönat arbete. Skyldighet att söka finns.

 Men att söka ett arbete är inte samma sak som att få ett arbete.

Här finns individualismens agenda. Agendan som sorterar människor i fack. Agendan vilken alliansen kallar arbetslinjen.

Satsa på dig själv, förverkliga dig själv, gör karriär. Lyckas du och har de rätta kontakterna är du med i arbetslinjens (individualismens agenda) Sverige.

Misslyckas du så skyll dig själv, straffet kommer genom låg ersättning för din överlevnad. Samtidigt som människor som lyckats få ett arbete ser ner på dig och inte har något medlidande med dig, utan istället väntar på nästa jobbskatteavdrag eller lönehöjning, så du halkar efter än mer ekonomiskt.

Vi har fått ett samhälle uppdelat i optimister som tror på sig själva som bäst och i apatiska människor som ser sig själva som syndabockar och i många fall ser alliansens politik som den rätta. Rätt  i att behandla dem illa.