Google

Translate blog

lördag 26 november 2011

Fördomarnas allians ser arbetstillfällena komma om ersättningen till arbetslösa minskar.

Alliansen har lyckats spela på fördomar mot sjuka och arbetslösa för sitt syfte att få makten. Genom att inbilla fördomsfulla och trygga svenskar att ”de som inte arbetar inte önskar konsumera och handla utan bara sitta på soffan, lata sig och se på teve. Kostnaden för detta får ni som konsumerar och arbetar betala.”

”De som har socialbidrag och a-kassa har bättre levnadsstandard än ni som arbetar” har fördomsfulla svenskar alltid trott och nu har en regering använt dessa floskler för att förändra samhället. De sjuka och arbetslösa har fåtts att tro på detta och tror att många av de, som likt de själva är sjuka eller arbetslösa, är bidragsfuskare.

Alliansen har lyckats få in en kil i dessa grupper så ingen sammanhållning kan uppstå eller solidaritet finnas.

Vi hade påskuppropet mot utförsäkringen, men det var inte många som skrev på uppropet, inte ens de sjuka. Anledningen var säkert att många sjuka tror att andra sjuka fuskar, kan arbeta och kan få arbete, vilket är två helt motsatta saker.

Fördomarnas allians har segrat genom att spela på fördomar och senast försökte moderaterna även att förfalska historien, bla genom att säga att det var de som införde den allmänna rösträtten i Sverige.

Vad säger då socialdemokraterna om detta? Ja, inte är det mycket, om ens något. De har istället en partiledare som försöker behålla sitt arbete genom att göra eriksgata och prata med aktiva medlemmar i partidistriktens högkvarter för att dessa ska stanna kvar som medlemmar och stötta sin partiledare.

Hur det kan ge nya medlemmar, eller få tillbaks de som lämnat partiet, förstår i alla fall inte jag.