Google

Translate blog

onsdag 30 november 2011

Tiden tickar mot valförlust 2014 för socialdemokraterna.

Juholts affär är allvarligare än Sahlins Tobleroneaffär. Vi vet hur valet
2010 blev, Toblerone före utförsäkrade och fas 3eländet. Utnyttjat till fullo av alliansens anhängare - och media - och så fick vi ha kvar segregationen av samhället.

Det är försent för socialdemokraterna att vinna nästa val, även om Juholt avgår. Misstankarna mot partiets ledarskikt kommer att finnas kvar över nästa val.

Sahlin skulle aldrig blivit partiledare, nu måste vi i ärlighetens namn säga samma sak om Juholt. Juholt hade varit bra, om inte en massa konstigheter funnits.

Varför kan inte partiledare ha en jurist som sekreterare vilken kan hålla koll på partiledaren, både i nuläge och kanske först och främst söka bakåt på den som eventuellt ska bli partiledare innan denne blir utsedd, om något finns som kan misskreditera ledaren, vilket alltid faller tillbaka på partiet.

Ledaren representerar partiet och om något, som nu i detta fall, misskrediterar partiledaren, får partiet lida och oppositionssiffrorna sjunker katastrofalt.

Juholt bör avgå. En ny ren partiledare bör finnas, kunde moderaterna hitta en till sitt parti bör socialdemokraterna kunna hitta detsamma, då kan det bli ett skifte i Sverige vid valet 2018. 2014 är förlorat.