Google

Translate blog

onsdag 14 december 2011

Drick dig full om du orsakat en trafikolycka då blir du mildare dömd i rätten

Är du rädd för att få ett hårt straff om du råkar bli skyldig till en olycka i trafiken? Vill du försöka få förmildrande omständigheter? Möjligheten finns, men då måste du vara snabb med att ta en fylla direkt efter olyckstillfället. Se denna länk.

Du måste vara påverkad innan polisen kommer. Klarar du det blir ditt straff troligen lägre vid en kommande rättegång. Att du bryter mot lagen genom att köra bil innan olyckan eller som säkerhetsåtgärd efter olyckan, gör att tinget ser mildare på din handling. Är du nykter när olyckan skett, då kan du räkna med hårdare straff för då kan du inte skylla på spriten. Otroligt, men så är det. 

Hur man kan ses som mindre ansvarig med sprit i kroppen, är otroligt.
Sanningen är att det enda spriten kan beskyllas för är en sämre reaktionsförmåga. Men har du druckit har du medvetet försämrat denna och straffet borde skärpas betydligt, inte tvärt om.

I övrigt är du samma människa som när du är nykter. Att många släpper på hämningar vid fylla är enbart trams. De ursäktar sig med att det är spriten som styr, men det är genom att avtrubba hämningar de visar sitt rätta ansikte.    Därför ska de bedömas som helt ansvariga för vad de säger eller gör då de kan kontrollera detta. Med undantag, som jag skrev ovan, av reaktionsförmåga.

Men man kan undra om åklagare och försvarare är suputer hela högen, när de kan bedöma fulla förare mildare än nyktra? Jag misstänker det. De ursäktar något de misstänker de själva kan råka ut för.

Nej, jämställdhet i lagen bör råda, inte dumheter och ursäkter för fylleri! Spritintag sker nästan alltid frivilligt och ansvaret ska skärpas efter detta, inte tvärtom.