Google

Translate blog

fredag 16 december 2011

När ska Reinfeldt stoppa kyrkans hjälp till fattiga?

Att hjälpa de fattiga är något som sticker Alliansen i ögonen då de fattiga tillhör bidragsberoende, och dessa ser Reinfeldt och Alliansen som ett rött spöke från det förgångna.

Kyrkan hjälper fattiga och i våras gick kyrkan även ut i det såkallade påskuppropet, för att visa hur utförsäkrade behandlas i Alliansens Sverige. Nyttan med uppropet blev tyvärr noll, ingen förändring skedde.

Religion och politik ska hållas isär, har Reinfeldt sagt, och hur sticker det då inte i ögonen på denne, när då kyrkan gick ut i påskuppropet?

Själv är Reinfeldt inte medlem i svenska kyrkan, vilket väl får ses som hörande till de nya moderaterna. Förr var alla högermän konservativt kyrkliga utåt och visserligen tolkade de bibeln, likt kristdemokraterna idag, till de besuttnas fördel, men kristna kallade de sig.

När stoppas, genom lagstiftning, kyrkans hjälp till arbetslösa och utförsäkrade? En dum fråga? Jag tror det sker, tecknen finns om man är historiskt intresserad och kan något om 1930-talets Europa.

Det går ett spöke i Europa idag, ett spöke som hatar och segregerar, letar syndabockar och stigmatiserar människor. Inte bara i Sverige, utan i många EU-länder.