Google

Translate blog

onsdag 28 december 2011

Åkesson har fler väljare än flera av de små borgerliga partierna.

Sverigedemokraterna har ungefär samma stödsom de små borgerliga partier som ingår i moderaternas regim. Dessa har nästintill utplånats i moderatregimens garn. 

Allianspolitiken ses som moderatpolitik och de småpartier som ingår i alliansen vet få vad de har för politik. Om de nu kan ha en egen politik i en moderatstyrd regering. Det är ju viktigt för dem att hålla fast vid moderaterna om de ska få vara med överhuvudtaget. 

Miljöpartiet står ju med ena foten inne i alliansen för att ersätta något av småpartierna efter nästa val.

Jag vet inget av skillnader mellan Centern, Folkpartiet och KD i förhållande till moderaternas politik idag. Det är en allians och som sådan borde de bli ett parti. De konservativa är ett bra namn på alliansen, om de blir ett eget parti.

Men Sverigedemokraterna är inte med här. Den som en gång kommer att ingå i alliansen är miljöpartiet, steget dit är taget.

Men att som alliansen gör, inte tala med Sverigedemokraterna, är fel. De har sina väljare och dessa är fler i antal än ex kristdemokraternas. Inte kan KD och deras väljare nonchaleras, nej de får till och med vara med i alliansen, fast de är inte kristna men kallar sig det. De har gått till val med en falsk marknadsföring. Men alliansen är ingen kristen allians, så det fungerar.

Faran med att inte se, inte höra och inte diskutera med ett parti av den storlek som sverigedemokraterna är, blir att det då blir att fler o fler stöttar partiet. Om inte moderaterna varit så okunniga inom politisk historia, hade de insett detta.

I framtiden kan SD bli större än det kraschade socialdemokraterna. Partiet som varken syns eller hörs, mer än som ett parti som försöker få Juholts förtroende i partidistriktens kärna att behållas.