Google

Translate blog

fredag 30 december 2011

Det är försent för att bygga upp en solidarisk skattepolitik igen.

Skatt efter bärkraft. Skatt utefter inkomst. Skattesats lika för alla, oberoende av varifrån inkomst kommer. Oberoende av om du arbetar, är arbetslös eller sjuk. Du hade samma skattesats tidigare, det var en solidarisk skattepolitik. Inte som idag - en omvänd Robin Hood politik.

Nu ska de arbetslösa betala mer i skatt om de får ut ex 11 000 kr brutto i månaden av sin försäkring, än en som arbetar med samma inkomst (deltidsarbete). Detta fast ersättningen från försäkringen sänkts efter alliansens makttillträde.

Jobbskatteavdraget var och är inget annat än en förändring av människovärdet och en stigmatisering av människor som inte lyckats hålla sig friska eller har blivit arbetslösa.
Protesten mot utförsäkringen resulterade i ett hån av tystnad från regeringen. Ingen vågar protestera inifrån moderaternas kärna, här härskar diktatur. 

Reinfeldt skäller ut motståndare som protesterar mot något som kommit från Reinfeldts ideologi. En falsk partiledare är han, som ger sken av omtanke men inte vet vad det är, utan manipulerar svenska folket med jobbskatteavdrag.

Så sant Leif Pagrotsky säger, att om socialdemokraterna får makten igen, kan de inte omforma samhället till ett solidariskt samhälle igen. Det är försent, svenska folket släpper inte sina skattesänkningar. Svenska folket har manipulerats in i en sjuk doktrin. Doktrinen att människors värde ska ses utifrån om de har arbete eller är friska. En ny generation av svenskar har även vuxit upp som ser detta som naturligt.

Min dröm är ett samtal med Reinfeldt. Jag är säker på att han inte skulle kunna övertyga mig om det rätta i, eller meningen med, den politik moderaterna för.   Jag har genomskådat uselheten i den människosyn den innehåller och hoppas fler gör detta - istället för att med mössan i hand bara tacka o ta emot.