Google

Translate blog

tisdag 3 januari 2012

”Du är inte döende, så jobba!” Sa försäkringskassan till en utförsäkrad.

Medan den människofientliga utförsäkringens lakejer, försäkringskassan, skickar ut människor i omöjligheter på order av en regim utan empati för den som inte har en arbetsgivare eller inte är frisk, så avskedar arbetsgivare de sjuka som inte kan arbeta.

Detta är samhället av idag, i ett land där vi för inte så länge sedan tog hand om varandra och inte kastade ut de svaga till ingenting, eller ett lågt försörjningsstöd när personen levt upp sina, genom ett helt livs, sparade tillgångar.

Vem vill leva upp allt för att sedan bli beroende av försörjningsstöd? Ingen!
Förödmjukelsen blir total, och då kommer nästa fråga, varför önskar alliansen förödmjuka de svaga, de arbetslösa och de sjuka?

En fråga de skulle tvingas svara på. Men ingen politiker har ställt denna fråga. Ingen journalist har ställt denna fråga. Hur skulle då någon ur alliansen kunna svara på den?

De skulle bara ta fram partipropaganda om hur bra jobbskatteavdraget är, hur bra arbetslinjen är och inte förstå frågan, eller har de order av Reinfeldt att inte svara på frågor som inte kan besvaras med arbetslinjen. Då det kan ställa människor undrande till vad arbetslinjen ska syfta till och om den egentligen har som syfte att förödmjuka de som inte har ett arbete.

Ja, troligen är det så, den som inte arbetar ska förödmjukas, stigmatiseras och helst ses som luft. Kan det vara svaret? Ja, det verkar så, om man analyserar politiken och dess följder.

Lyssna bara till hatet i Reinfeldts tonfall när han talar om bidragssamhället kontra arbetslinjen. Här väljs inte orden, av avsky för de som ingen arbetsgivare har eller är för sjuka för att kunna arbeta. Hatet och propagandan är så stark att oppositionen inte vågar ta en diskussion, då man vet att majoriteten av svenskarna är med på stigmatisering av de svaga.