Google

Translate blog

torsdag 5 januari 2012

Bara ambitioner och mål när socialdemokraternas förtroenderåd förhandlat klart.

Ord men inte mycket till konkret handling när socialdemokraterna avslutat sitt förtroenderådsmöte. Inga konkreta mål, det som fanns förslagsvis var att halvera arbetslösheten, men det röstades ner.

Det finns ingen, som det kallades förr, stake i partiet. Alla uttalanden är försiktiga och tyvärr intetsägande. Alla partier har ungefär samma ambitioner att minska arbetslöshet men olika sätt att göra detta på. Vi vet alliansens väg att piska människor till arbete, vilket har misslyckats. Socialdemokraterna har målet att minska men säger inte hur, bara att det är en ambition. Läs gärna medföljande dokument, här talas mest om skolan men under en längre tid har nu fler o fler elever fått högre och högre utbildning, men likväl är ungdomsarbetslösheten stor. Så kunskapssamhället som det kallas, är idag ett utbildningssamhälle, men inte ger det fler jobb. Om det gjort det, skulle vi inte haft ungdomsarbetslöshet.

Vem ska väcka de gamla socialdemokratiska idealen till liv och vem kan förverkliga dem? Om någon behöver utbildning är det socialdemokraterna som inte kan få ut sitt budskap, eller kanske de inte längre vet vad de ska föra ut. Rädslan för att minska i väljarstöd får partiet handlingsförlamat. Men floskler som mål och ambitioner i programmet lockar inga väljare, de önskar konkreta besked och handling, inget annat.

Varför ska ex ett mål finnas där pensionärer ska ha samma skattesats som löntagare, vilket tidigare var självklart innan Reinfeldt kom.
Så länge vi inte har skatt efter inkomst eller försäkring från a-kassa och pensioner beskattas lika, har vi ett segregerat samhälle och detta borde inte socialdemokraterna acceptera.

Sänk skatten för de som behandlats som skit under alliansen och låt löntagarnas skatt ligga kvar, då blir det automatiskt riktigt. Lyssna inte på alliansens trams om bidragssamhälle, deras trams är bara till för att segregera så arbetskraften förbilligas och vi får ett klassamhälle igen. Arbetsförmedlingens uppgift att skaffa fram arbete till arbetslösa har misslyckats, och detta ska inte gå ut över arbetslösa genom att dessa ska beskattas hårdare eller få det svårare och svårare att klara sig ekonomiskt!