Google

Translate blog

tisdag 31 januari 2012

Utan en opposition har moderaternas självgodhet ökat.

De ser sig som förmer än andra. Man ser svenska folket som de som arbetar, de andra döljs i fas3 eller som utförsäkrade. Moderaterna har blivit den nya överklassen. Deras ord är mantra som följs - och oppositionen sover.

Den utan arbete nämns inte längre. De placerades så snabbt som möjligt i fas3 när de varit arbetslösa en längre tid och arbetsförmedlingen hade gett upp.
Med mycket låg ersättning - om ens någon. De sjuka utförsäkrades efter att de vägrat se sig som friska efter en längre tids sjukdom.

Svårare chansartade beslut, men nödvändiga för att segregera Sverige och förändra välfärden till ett ”vi och dom” samhälle. Moderaterna tog en chans med denna förändring av det svenska samhället, samtidigt som man mutade de med arbete med jobbskatteavdrag. De lyckades över förväntan.

Oppositionen blev förvirrad och visste inte vilket ben de skulle stå på. Och så fick de en partiledarekris, vilket självklart välkomnades av moderaterna som även fått med sig de övriga borgerliga partierna i sin regim. Dessa sa bara ja och amen till allt - bara de fick vara med i den såkallade alliansen av borgerlighet - som egentligen inget annat är än en moderatregim.

Kan moderaterna fås att förlora nästa val? Knappast, nu tänker de chansa igen, och då på enfrågevalet 2014 på tärande och arbetande genom att sprida fördomar riktade mot de som inte har ett arbete.
Moroten blir ett nytt jobbskatteavdrag.
Och de socialdemokrater m.fl som vågar opponera sig mot detta, får då av moderaterna kastat i ansiktet att socialdemokrater inte vill att det ska löna sig att arbeta, utan istället vill höja bidragen för de som inget artbete har eller är sjuka.

Fördomar mot de svaga har alltid varit lyckosamma att sprida för en regering. Då skapas syndabockar, och de som har en någorlunda bra levnadsstandard får vatten på sin kvarn, att de är mer värda än andra människor och att de som uppbär bidrag är lata och arbetsovilliga. Moderaterna har lyckats med att segregera det svenska folket - och har mandat för det.