Google

Translate blog

lördag 4 februari 2012

Svårare att få a-kassa är ytterligare ett steg i moderaternas omvandling av Sverige till ett ”vi och dom” land.

Färre och färre har rätt till a-kassa idag. Hur rimmar det med moderaternas prat tidigare om att den skulle vara obligatorisk? Med obligatorisk trodde jag man menade att alla då skulle ha rätt till a-kassa vid arbetslöshet.

Men ack så naiv jag var. Hur färre och färre lyckats komma utanför systemet är något som ej förklaras i media. Men säkert är det en dold agenda som fått effekt utifrån moderaternas arbetslinje.

Säkert är detta meningen och ingen ska inbilla mig att folk går ur a-kassan.
Ur facket ja, men inte ur a-kassan. Om det inte är personer med garanterat rätt till arbete som har några få år kvar till pension.

Nej, säkert är kraven på att komma in skärpta och ungdomar får allt svårare att ta sig in på arbetsmarknaden, fastän det skriks om mer utbildning ger fler jobb. Utbildning som konkret oftast leder till arbetslöshet, vilket är raka motsatsen till agendan om mer utbildning.

Vi ska inte tala om fas3are, dessa har oftast a-kassa sedan tidigare, dock är den inte basbeloppsskyddad och sänkningen till 65 % och hårt skattetryck på denna gör att ersättningen är usel.

Men allt beror på moderaternas människosyn som har ett enda syfte, att segregera genom ett mantra som skriks ut i tid och otid: arbetslinjen.