Google

Translate blog

lördag 18 februari 2012

Nej, säger socialstyrelsen, inga riktlinjer i äldrevården. Privata intressen ska råda.

Nej, säger socialstyrelsen, inga riktlinjer på hur hög bemanningen ska vara på äldreboenden kommer. Självfallet kan de inte - som moderaternas lakejer och utövare av deras privatiseringspolitik - komma med regler som försvårar lönsamheten för privata aktörer.

Likt försäkringskassans handläggare, riskerar de sina arbeten om de motarbetar den regim vars beslut de är satta att verkställa.

I försäkringskassans fall är det att ta över läkarnas bedömning av de sjukas arbetsförmåga. Tänk vilken maktberusning dessa får, när de vet att de står över läkarna i makt av bedömning av de sjukas förmåga.

Samma sak med ex socialstyrelsens anställda, vilka ska hålla fast vid moderaternas privatiseringsiver i arbetslinjens agenda, så fler kan tjäna pengar på de sjuka och lyttas behov.

Att då som oppositionen kräva personalförstärkning skulle kunna slå ut privata aktörers lönsamhet. Svenska folket i form av medias roll av opposition är som dagssländor, så länge det säljer skriver man, sedan stänger man av och hittar något nytt att skriva om som säljer.

Svenska folket förlorar även intresset snart, då nyheter kommer och går, allt snabbare och flyktigt flyter förbi. Man har ingen kunskap om verkligheten - om det inte påverkar personen direkt - och något som påverkat är jobbskatteavdragen, så därför har moderaterna mandat att göra vad de vill, bara de sänker skatten för majoriteten då och då. För de som lycktas med att få en arbetsgivare, eller lyckats starta eller ärva en firma som lönar sig.