Google

Translate blog

torsdag 23 februari 2012

Kristersson ler säkert nu över oppositionens flathet. Inga förändringar sker i sjukförsäkringen.

Oppositionens kamp i riksdagen mot de omänskliga reglerna i sjukförsäkringen med majoritet för att förändra dessa i riksdagen och Kristerssons nonchalans mot riksdagen resulterade i - ingenting.

När det började brännas under fötterna på honom bad han om ursäkt för att han inte brytt sig om vad riksdagens majoritet anser.

Nu blir det ingen misstroendeförklaring mot honom. Ursäkten var allt som behövdes för att oppositionen skulle lägga sig platt och nöja sig med detta.

Inga förändringar kommer att ske i sakfrågan. Ett uttalande kommer troligen av Kristersson som utlovat innan den 1 mars. Kanske någon begreppsförändring är allt som kommer i sjukförsäkringen, likt det blev i fas 3 protesten. Denna fick istället namnet ss-fasen(sysselsättningsfasen) efter nyår. Vad prövningen av sjukas arbetsförmåga om några veckor kanske kommer att kallas, vet vi inte.

Men vi kan vara övertygade om att någon förändring av bedömningen av sjukas arbetsförmåga inte blir fallet, oberoende av hur många protester oppositionen än kommer med.

Kristersson är lika kall och hård som resten av toppskiktet i moderaterna.
En begreppsförändring av bedömningen av sjukas arbetsförmåga har diskuterats och här kommer förändringen - och så lägger sig oppositionen platt - likt de gjorde med fas 3.