Google

Translate blog

lördag 17 mars 2012

Den löjeväckande arbetsmarknadspolitiken fortsätter som ett tåg utan stopp på rälsen.

Vi som följer arbetslivsdebatten och har kunskap om vad jobb och utvecklings- garantin innebär och kunskap om att arbetslösheten ökar, och detta oberoende av att fler jobb finns idag än tidigare, frågar oss hur moderaterna kan inbilla folk att något blivit bättre på arbetsmarknaden??

Om man nu inte stirrar sig blind på att de som har ett arbete fått minskad skatt. Om det är detta som är en lyckad arbetsmarknadspolitik - då har den lyckats.

Om det är en lyckad arbetsmarknadspolitik att ha sänkt ersättningen för arbetslösa och att denna ligger fast oberoende av inflation år för år - då har den lyckats.

Om det är lyckat att ha fått ett antal utförsäkrade att ta sitt liv - då är den lyckad.

Men jag protesterar vilt mot att detta skulle vara något att vara stolt över!
Jag ser ovanstående som ett enda stort misslyckande och ett väntat sådant.

Hur kunde någon tro att minskad ersättning för arbetslösa skulle ge arbete?? Långtidsarbetslöshetens ökning visar - svart på vitt - att det finns inget samband mellan lägre ersättning och att fler långtidsarbetslösa får ett arbete.

Arbetsmarknadspolitiken av idag vilar på människors fördomar mot arbetslösa och sjuka - inget annat!

Nu har även clownen Reinfeldt talat på mötet i Örebro i dagarna och han har mage att säga att Sverige är på rätt väg. Läs ovanstående är detta rätt väg för sjuka och arbetslösa? Det är inte värt att kommentera bara att sucka över naiviteten och känslokylan i uttalandet.