Google

Translate blog

fredag 4 maj 2012

Nu ska psyksjuka kunna dömas till fängelse. Fara för väktare o allmänhet.


Hur ska då arbetsmiljön bli i framtidens fängelse när sjuka spärras in? Medfångarnas och väktarnas säkerhet blir farligare och allt kan hända och kommer säkert även att ske.

Vakter är inte sjukvårdskunniga och ser troligen inte tecknen när en psykiskt sjuk börjar komma i ett stadie där denne har mord i blicken. Finns tvångströjor, finns tung psykofarmaka på fängelserna att ta till mot dessa farliga personer?

Nej. In med psykiskt sjuka på Säter och liknande anläggningar, här finns folk som kan dessa personer. Men även här görs misstag och sjuka hittar på farliga saker även inne på dessa sjukhus och släpps ut som mördare och hemska saker har hänt när de släppts.

Men att göra dessa psykiskt instabila tjänsten att slippa psykvård och hamna på vanliga fängelser är att göra dem till viljes och göra hotbilden mycket värre för fängelsepersonal och medfångar, och om de inte får vård släpps de väl även ut efter strafftiden. Utan vård och rätt väktare till dessa har vi snart ännu fler farliga personer ute i samhället.

Men visst, det blir billigare för samhället med tidsbunden fängelsevård och detta är väl ytterligare något som hör till flummigheten i arbetslinjen. Personerna ska ut i arbetslivet och sitta i fängelse så kort tid som möjligt är väl tanken.

Men inte får dessa personer arbete på legala arbetsmarknaden?