Google

Translate blog

torsdag 10 maj 2012

Moderaterna är dubbelmoralister i stort format likt många andra politiker.


Borg är en av de värsta dubbelmoralpolitikerna. Han äger stora aktieposter i storbankerna samtidigt som han politiskt försöker minska deras vinster. Bolagsbeskattning är en annan av hans förändringsiversidéer. Men samtidigt äger han aktier i dessa och att äga aktier i samma bolag som han försöker få mer pengar till staten från är dubbelmoral.

Inte satsar han eller någon annan kapital i bolag om man inte önskar så hög avkastning som möjligt? Inte ens Borg tror jag gör det…

Men det är ingen ovanlighet att politiker försöker sko sig på samma bolag som de politiskt säger sig icke stötta. Tänk på Lundins och Carl Bildt exempelvis.

Vi har inte den slags politiker vi tror. Ideologiska kämpar som ser sitt arbete som ett kall, vilket de första socialdemokraterna gjorde när de reste land o rike runt för att agera.

På den tiden var sjuksköterskeyrket även ett kall, likt många andra som prästyrket mm. Idag är alla yrken en födkrok många tagit av intresse eller för att försörja sig.

Likt dessa är politikers yrken ett yrke där de försöker tjäna pengar, vilket parti de väljer för detta är beroende på deras bakgrund, miljö och uppfostringskultur.