Google

Translate blog

onsdag 16 maj 2012

En liten delförklaring finns nu på varför svenskar anser fas 3 och låg ersättningsnivå acceptabelt.


Sex av tio svenskar anser det bra att sänka ungdomars löner istället för att ta tag i problemet med arbeten. Man ser detta som en del av arbetslinjen, vilken alliansen hjärntvättat svenska folket med, som universallösningen inom allt. Detta utan att egentligen förklara vad arbetslinjen är, annat än motsatts till det de kallar bidragslinjen.

Att denna sortering av människor fått gehör kan mycket väl vara för att många människor har fördomar mot arbetslösa.

Människor tänker mest utifrån sin egen trygga vrå och ser ner på de som inte finns där.

Därför kan rashat, att arbetslösa skymfas och de sjukas utförsäkring fortsätta, och detta har fått acceptans hos många.

Mycket genom att alliansen har försökt bekräfta människors fördomar med att göra sin politik som en kamp mot alla som inte är anställda och ironisera över dessa genom att kalla dem bidragstagare. Och sin politik motsatsen till bidragslinjen.

Flumbegreppet de använder är arbetslinjen - i alla möjliga och omöjliga sammanhang.

Genom detta har svenska folket fått bekräftelse på sina fördomar genom alliansens politik och nu tror många till och med att arbetsgivare ska anställa fler ungdomar om ingångslönen sänks. Fast det går stora grupper arbetslösa i alla åldrar - vilka arbetsgivare kan få mycket bidrag för om de anställer - särskilt anställningsstöd ex. Så anställs inte människor.

Anledning: arbetsgivare anställer vid behov - inte efter bidragsstorlek. Undantag är bara de företag och kommuner som gjort en affärsidé av fas 3.