Google

Translate blog

tisdag 5 juni 2012

Kristersson om barnfattigdomen, nya grepp behövs, säger han. Oroväckande.


Hör o häpna, Kristersson anser att något måste göras för fattiga familjer så barnfattigdomen minskar.

I arbetslinjens moderatideologi finns här ingen lösning.

Lösningen är nämligen att höja a-kassan och stoppa utförsäkringarna, då de flesta fattiga barn finns i familjer där en eller båda är sjuka eller utförsäkrade.

Att hjälpa dessa kan inte ske med moderat ideologi. Vi ser bara på deras så kallade lösning i arbetslöshetsfrågan. Skicka människor in i fas 3 som gratis arbetskraft. Detta löser ingen arbetslöshet och skapar bara tragedier för enskilda och familjer. Likaså med utförsäkringen.

Kristersson säger en sak i artikeln (se blåtonad länk) men kan inte göra något även om han velat, han är låst i arbetslinjen, en linje där ingen räknas som inte är frisk eller har ett arbete.

Det enda han kan göra är att komma med förslag av typen lägre skatt för de med låg inkomst eller riktade insatser till lågavlönade. Han kan inte och vill inte göra något för de utförsäkrade eller de arbetslösa, här gäller arbetslinjen.

Flumbegreppet som innebär att inget ska göras för dessa osynliggjorda familjer i alliansens agenda.

Kanske de nya greppen han påtalar skulle vara ytterligare snabbare jobbskatteavdrag eller hårdare tag mot arbetslösa o sjuka föräldrar, så dessa den vägen får arbete.
Hur förstår inte jag, men så har politiken varit sedan 2006.