Google

Translate blog

lördag 9 juni 2012

Detta är kanske framtiden, kommuner använder fas 3 slavar och industrin hakar på. Sverige blir ett land där stigmatiserade fas 3are blir gratis arbetskraft.


Detta är skammens sista utpost. I många kommuner gör man motsatsen till vad en del andra gör. Det finns kommuner som ger fas 3 are ett arbete under två år med lön, för att de ska komma ut ur systemet och få bättre a-kassa efter denna tid. De kvalificerar sig för nya dagar. Malmö är en kommun. Göteborg en annan.


Sedan finns motsatsen , kommuner likt den uppmärksammade Trollhättans kommun, där man låter fas 3 are göra enkla fabriksarbeten som konkurrerar på den öppna arbetsmarknaden. De som arbetar här - förutom arbetsledningen - arbetar gratis.

Om inte detta är skam och förnedring, vad är det då?

Om inte detta är slavarbete i modern form, vad är det då?

Chefen uttalade sig med att det ger deltagarna nya referenser. Är detta vad som väntar arbetslösa metallare på Saab? Men vem anställer någon som plockar ihop plastbitar och har referenser av ett sådant arbete i vår tid? Visst, affärsidén kan tas upp av fler och då kan låglöneländerna konkurreras ut. 

Vem flyttar ett företag till låglöneland om det kan få lika billig arbetskraft i Sverige, utan kostnaden av flytt och kanske sämre infrastruktur och som grädde på moset få ca 5000 kr skattefritt av staten för var och en av den gratis arbetskraften. ? Kanske Sverige blir framtidens låglöneland dit andra länder sänder sin enklare tillverkning, här finns de i framtiden kanske internationellt kända fas 3 arbetarna.

Tänk även på alla idag existerande fas 3 arbetsplatser eller rättare sagt förvaringsplatser. Handledarna på dessa platser slutar ibland, men nästan aldrig att en fas 3are då anställs - som redan finns på plats och kan arbetet! Bara detta visar på vilken människosyn samhället och anordnarna har på dessa långtidsarbetslösa.

Men ovanstående är framtiden, om inte människor reagerar mot förödmjukelsens väg, skapad av Reinfeldt, Borg och andra känslolösa personer i Alliansen.