Google

Translate blog

onsdag 13 juni 2012

Skillnaderna mellan alliansens partier är obetydliga. Lösning: gå samman i ett parti. Namnförslag: det konservativa partiet.


Idag finns få skillnader mellan de svenska partierna och därmed kan man uttyda att det finns för många partier som få vet vad de står för.

Vi har Centern, Kristdemokraterna och Folkpartiet som inte är något annat än lydpartier till Moderaterna.

Vi har därför ett borgerligt parti: Moderaterna.

Det rödgröna blocket syns inte mycket. Vänsterpartiet syns mest när de ställer till det med uttalanden som får blockets styrparti Socialdemokraterna att framstå i dålig dager och därför skrämmer bort väljare från blocket. Miljöpartiet väger hit och dit och samarbetar med det borgerliga blocket i många kommuner.

Sedan har vi jokern Sverigedemokraterna. Dessa är ensamma, men som jokern kan de dyka upp som ett stort parti vid nästa val. Varken Socialdemokraterna eller Moderaterna vill debattera med dem eller ens ha med dem i fotbollsmatch inom kansliet.

Man är rädd för att förknippas med dem. Därför gör debattoviljan med dem att de utan motstånd kan få fler och fler att rösta på dem vid nästa val. De möter inget politiskt motstånd, de andra låtsas bara inte om dom…

En perfekt grogrund av detta blir att de kan få fler och fler anhängare.