Google

Translate blog

lördag 23 juni 2012

Den grymma Allianscirkusen.


Grymhetens clowner i moderaterna talar här, ingen medkänsla för arbetslösa eller sjuka finns, bara en tro på att den som har arbete ska ha mer på bekostnad av de som inte har arbete.

”när det gäller sjuk- och arbetsskadeförsäkringen har Sverige halkat nedåt visar rapporten, som är beställd av den parlamentariska socialförsäkringsutredningen. Mellan 2005 och 2010 sjönk den faktiska ersättningen i sjukförsäkringen med fem procentenheter. 


Men enligt socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) är sjukförsäkringen tryggare idag än tidigare, eftersom sjukförsäkringen tidigare inte hade till syfte att få tillbaka människor i arbete”.

”Sverige ramlat ner från näst högsta plats år 2005 till under genomsnittet år 2010 i en jämförelse av arbetslöshetsförsäkringen i OECD-länderna.”
Det är en följd av regeringens politik,enligt arbetsmarknadsminister Hillevi Engström.

” Regeringen har prioriterat arbetslinjen och gjort det mer lönsamt att arbeta genom jobbskatteavdrag och förändrat a-kassan till en omställningsförsäkring. Vi har sett att den förda politiken har gett resultat, att det blivit mer lönsamt att arbeta och att skillnaderna blivit större jämfört med att inte arbeta, säger hon till TT”.

Dessa två ovan har en partiledare som även han ingår i grymhetens ansikte av idag.

”Bara var åttonde arbetslös får i dag en ersättning på 80 procent av den tidigare lönen. Resultatet blir att de som kan köper privata tilläggsförsäkringar.”

– Det tycker jag i grunden är en bra utveckling, sa Fredrik Reinfeldt i SVT:s partiledardebatt för några veckor sedan.

Reagera svenska folk! Vi har en regim som Sverige inte haft på många, många år. En regim som är stolta över att klyftorna i samhället ökar!