Google

Translate blog

måndag 25 juni 2012

Schlingmann ska arbeta för att moderaternas mörka människosyn ska ge valvinst 2014.


Detta är vad han ska arbeta för:

Uppfattningen att arbetslöshetsersättning är en bidragslinje och därför ska bekämpas genom att det ska vara svårt att få arbetslöshetsersättning.
Istället ska arbetslösa tvingas leva upp alla sina tillgångar för att sedan få försörjningsstöd. Det som förr kallades socialbidrag.

Arbetslösa ska bestraffas, idén kommer från början av pajasen Littorin som senare fick avgå. Arbetslinjen kallar Reinfeldt detta och ler med hela ansiktet till svenska folket i teverutan. Ett hånfullt leende ser de arbetslösa oftast det som.

Vill svenska folket ha det så? Svaret är svårt att sia om då jag misstänker att majoriteten vet mycket lite om politik och många fortfarande tror att man lever gott som arbetslös eller socialbidragstagare.

Kunskapen om det svenska samhället av idag är katastrofal och moderaterna med propagandaminister har gjort och gör allt för att dölja fakta och istället påtala arbetslinjens dunkla budskap som det enda rätta.

Vi lite äldre har sett propaganda i många länder för de rika och välbeställdas väl och förtryck av arbetslösa och fattiga. Segregationsregimer har alltid funnits men att vi i Sverige skulle få en och att denna skulle få förnyat mandat är en gåta väl värd att lösa för framtida sociologer och andra samhällsforskare.