Google

Translate blog

lördag 7 juli 2012

Chansen att moderaterna sitter kvar vid makten efter 2014 är stor.


Läs, och tänk på vad som hände efter valet 2006.

Redan efter en kort tid var de rödgröna större än alliansen och behöll ledningen fram till att de lade budgeten på våren 2010.

Vad som hände var att människans egoism och oempatitog överhanden. Alliansen såkallade arbetslinje ropades ut som motsättning till bidragslinjen. Bidrag skulle ses som fult och att ge ett enda öre mer till långtidsarbetslösa eller att stoppa utförsäkringen av sjuka från sjukförsäkringen skulle, enligt moderaterna, ses som fel.

Istället skallades mantrat ”arbetslinjen” ut, som betydde att de som hade turen att ha ett arbete skulle få ytterligare ett jobbskatteavdrag. Detta har ännu inte realiserats, vilket gjort att alliansen idag minskar i stöd.

Men att det femte jobbskatteavdraget garanterat återkommer vid valet 2014 och blir valets enda diskussion, med löftet att det ska gå igenom 1 jan 2015, är jag övertygad om.

När väl detta tas som garanti av svenska folket förlorar de rödgröna valet 2014. Först valet 2018 kommer socialdemokraterna till makten igen, då i ett Sverige som är segregerat på ett vis vi som är äldre aldrig trodde oss få uppleva men som vi hört oss berättas av föräldrar och farföräldrar i vår barndom.

Vi har då en stor fattigklass, nöd och motsättningar i samhället, som gör att otryggheten även upplevs av de som gynnats under alliansens regim med jobbskatteavdragshysteri.