Google

Translate blog

onsdag 25 juli 2012

Fas 3. Vilket fiasko! Alliansen skäms och ändrade namnet på fas 3 till sysselsättningsfasen


Fast riksdagen var i majoritet för ett stopp av dårskapen fas 3 för ett år sedan, så fortsätter eländet. Men under annat namn.

”Fler skrivs in i snabbare tempo. Varje månad skrivs 2 000 nya deltagare in i fas 3. För ett år sedan - innan riksdagen röstade för att stoppa anvisningarnas till fas 3 - var det 1 450 personer som varje månad skrevs in i jobb- och utvecklingsgarantins sista fas.”

Kan man mer än skratta åt eländet?
Vilka om inte moderatarena skulle låta en så misslyckad reform fortsätta, även fast majoriteten för länge sedan sa stopp för eländet i riksdagen!
Inget demokratiskt parti skulle - eller borde - göra detta. Inte om de ska ses som demokrater. I detta fall har moderaterna agerat odemokratiskt genom att påstå att det inte finns alternativ.

Det har funnits en bra reform för de arbetslösa ingen arbetsgivare vill betala lön för, beredskapsarbeten. Här fick den arbetslöse avtalsenlig lön som denne kunde leva på och vid slutet av perioden var nya a-kassadagar möjliga igen.

Det var - till skillnad mot fas 3 - en mänsklig behandling av arbetslösa.
Men självfallet ville arbetarna även då ha riktiga arbeten. Idag verkar majoriteten av svenskar vara nöjda med en skitersättning, förvaringsplaster eller slavplatser där man vet att anordnaren får betalt för att ta emot dem.

Hur lågt har inte arbetarna sjunkit i sin syn på sitt värde. Man häpnar!


Staten verkar indirekt skämmas för åtgärden då de för att lägga ut en dimridå ändrat namn på åtgärden till sysselsättningsfasen och det därigenom ska ses som om fas 3 inte längre finns.

Det finns ett bra ordspråk för detta:
Mot dumheten kämpar själva gudarna förgäves.