Google

Translate blog

måndag 30 juli 2012

Tro inte på att ett arbete som ger upp till 30,000 kr/mån ratas av ungdomar. Det är politisk propaganda.


I artikeln påstås det att ungdomar ratar skogsarbete och planteringsarbete.
Ja, om det är en usel lön kan jag förstå om de hoppas på bättre arbeten. Men lönen är upp till 30,000 kr i månaden och ingen som har fysisk kroppsstyrka och inte är handikappad för detta slags arbete ratar en inkomst av detta slag.

Artikelförfattarna eller media har sökt ungdomar som uttalar sig som media vill och så har moderaternas samhällssyn på att människor ratar riktiga arbeten och hellre går till fas 3 fått gehör. Fas 3 med en 65 % procentig ersättning och hög skattesats, där arbeten ska göras med denna ersättning och anordnaren få skattefritt bidrag på ca 5000kr/mån i ersättning för att ta emot fas 3 ungdomar.

Men även i fas 3 finns skogsarbete.  

Detta blir resultatet av en så vinklad historia (politiskt beställd?)  att unga inte vill plantera utan önskar andra  arbeten är inget att bry sig om. Alla har framtidsdrömmar.   Men att påstå att de vägrar för hopp om annat och istället hamnar i fas 3 eller andra skitbetalda åtgärder är bluff.

Artikeln är propaganda för att misskreditera ungdomar och ge moderaternas flumlinje ”arbetslinjen” en puff och därmed även fas 3 som en alldeles för trivsam åtgärd. Skäms!