Google

Translate blog

fredag 3 augusti 2012

Varning för Centerpartiets arbetsmarknadspolitik


Med Centerns förslag ska äldre arbetstagare utan rätt kompetens avskedas först vid strukturomvandling i ett företag. Turordningsreglerna först in först ut ska upphöra.
De äldre arbetstagare, vilka aldrig fått fortbildning, bestraffas därmed och sänds ut i arbetslöshet och i förlängningen till slutstation fas 3 för flertalet.

Detta är Centerns lösningungdomsarbetslösheten, att flytta arbetslösheten från yngre till äldre.

Utöver det önskar Lööf att den usla arbetslöshetsersättning som finns idag som bestraffningsåtgärd för de som hamnar i fas 3, ska ges betydligt tidigare än idag till de arbetslösa.

Varför, om inte för att bestraffa de arbetslösa för arbetsförmedlingens misslyckande av att skaffa arbete för de arbetslösa, fast de har en hel hög av bidrag till arbetsgivare att locka med!

Först när en arbetslös ska in i slutstation fas 3 lyckas man att hitta en ”arbetsplats” som mot betalning tar emot människor för då är de tvingade att hitta en plats för den arbetslöse.

Nog är det skamligt att det först då går och då med en skattefri gåva av 5000 kr i månaden till arbetsgivaren från staten - för varje arbetslös de tar emot.
Vilken förödmjukande behandling av de arbetslösa och vilket skamligt mottagande av en arbetsgivare.

Dock finns arbetsgivare som definitivt säger nej till att ta emot fas 3 are som protest mot fas 3.

Tack för att ni finns.