Google

Translate blog

lördag 11 augusti 2012

Att spara på allergiker är accepterat idag. Sverigedemokraternas säger att arbeten skapats t med jobbskatteavdrag. Hur då undrar jag med flera.


Av den anledningen har den tidigare receptbelagda allergimedicinen blivit receptfri likt exempelvis näsdroppar blev då det blev en dyr kostnad för staten att subventionera recept på dessa.

Vården har inte resurser att utreda alla nya allergiker och därför blev många allergimediciner receptfria. Människor får numera experimentera, diagnosticera sin allergi och bekosta mediciner själva fullt ut.

Många gör det och företagen tjänar stora pengar. Det kommer fler o fler fabrikat och reklamen för dessa är optimal.

De som kommer i kläm förutom människor som överdoserar är de fattiga, de utförsäkrade och de långtidsarbetslösa, med uslare ersättning för varje år som går.
Men som vi alla som hänger med i politiken idag vet, så räknas inte dessa i ”arbetslinjens” Sverige.

Om de lider lite extra bryr sig staten inte om - de har ju inget arbete.
Hur sedan det kan ses och bevisas att arbetslinjens jobbskatteavdrag gett fler arbeten är en gåta.

Men Sverigedemokraterna stöttar numera ett femte jobbskatteavdrag på grund av att de anser sig kunna bevisa att dessa avdrag gett arbetsgivarna fler möjligheter att anställa och de lediga arbetena ökat och därmed minskat arbetslösheten.

citat:Vi sverigedemokrater är i grunden positivt inställda till jobbskatteavdragen, som gett störst effekt för vanliga löntagare och för sysselsättningen av alla regeringens reformer”.

Jag som säkert många andra läser detta citat och ser ut som ett enda frågetecken. Vad jämför de med? Vilka konkreta bevis åberopas?

Hur ska uttalandet tas emot av alla de som varit långtidsarbetslösa i 10-tals år och nu sitter fast i fas 3?