Google

Translate blog

måndag 13 augusti 2012

Enbart EU-medborgare kan numera utnyttjas som slavar och ges slavkontrakt för bärplockning i svenska skogar.


Asiatiska bärplockare är idag svåra att locka hit på slavkontrakt efter lagändringen i fjol.

Citat:Arbetsgivarna måste nu visa att de kommer ge bärplockarna en lön, oavsett bärtillgång, för att bärplockarna ska få tillstånd att arbeta i Sverige. Men EU-medborgare behöver inget arbetstillstånd och innefattas därför inte av de nya riktlinjerna.”

Detta kan knappast förändras då EU eländet har fri rörlighet av arbetskraft över gränserna som en av sina dumheter.

EU skulle därför vara skyldigt att få ta hela ansvaret när skumma arbetsgivare lockar fattiga EU medborgare till våra svenska skogar för att, för en mycket billig penning, plocka våra bär, för vidare transport till Polen till förpackning innan de återkommer till svenska konsumenter eller saft och sylttillverkare.

Om bären uteblir i skogen lämnas plockarna utan möjlighet att ta sig hem.

Nog finns slavtiden kvar eller har återupprättats med EU. Att stoppa asiatisk slavhandel gick till viss del men EU skyddar möjligheten med EU-medborgare som slavarbetare genom sin fria arbetskraftsinvandring.

Säkert känner sig dess plockare som slavar och livegna - likt våra egna långtidsarbetslösa i fas 3 här gör.

Att det sedan är en subjektiv upplevelse av fas 3 are som Engström för ett tag sedan påstod har ingen betydelse, känslan finns.

Nej, bort med fas 3 och låt svenskar som har fysiska förutsättningar för det plocka våra bär till en avtalsenlig lön.

Varför låta andra länders folk arbeta i våra skogar när vi har en hög arbetslöshet? Vi har tillräckligt många fysiskt friska människor som är arbetslösa och önskar en egen inkomst.
Förutom det finns det väl ändå någon driftig företagare eller så kunde arbetsförmedlingen genom starta eget bidrag få fram någon som kunde starta ett företag där svenska bär kunde sorteras och paketeras. Varför sända bär till Polen för detta för att sedan ta hit dem igen? Idiotiskt!