Google

Translate blog

onsdag 15 augusti 2012

Jobbskatteavdragen, ROT och RUT, allt bäddar för en framtida katastrof.


När de offentliga kostnaderna för vård, skola och arbetslösa och utförsäkrade inte längre kan fungera utan skattehöjningar - då kommer kollapsen.

Svenska folket, likt andra folk i världen, avskyr skattehöjningar och har ingen förståelse för offentliga kostnader om det innebär egna skattehöjningar.

Det går inte att stoppa ROT o RUT idag, det skulle innebära politisk katastrof för det parti som ville stoppa detta. Det går inte att få bort jobbskatteavdragen, det skulle resultera i samma sak för det parti som gjorde detta.

Likväl diskuteras fler möjligheter till ROT och RUT avdrag - och än fler jobbskatteavdrag.

Utöver det har avreglering och utförsäljning accelererat och statliga företag slumpats bort. Företag som gett staten stora vinster.

Kortsiktiga politiska fördelar är allt det blir av detta plus väjning av lägre skatter för de med arbete.

Men det håller inte i längden om vi en dag önskar återupprätta välfärdsstaten eller behålla det lilla som idag finns kvar.

En politisk katastrof och ett samhälle i upplösning likt det ser ut att vara i vissa bankrutta samhällen idag i Europa, blir det även då i Sverige i framtiden.

Vi kan inte vända tillbaks nu till det gamla välfärdssamhället eller folkhemmet. Det har moderaterna effektivt stoppat med sin segregationspolitik.

Men en dag är de utslagna så många att en reaktion kommer. Det handlar bara om tid.

När så sker blir det kaos enda utvägen då blir skattehöjningar eller en polisstat. Båda lika katastrofala för att hålla ihop ett politiskt system.