Google

Translate blog

tisdag 28 augusti 2012

Justitiemord. Hur många utöver Thomas Quick har drabbats i Sverige av bekvämlighetsskäl?Hur många justitiemord har begåtts i Sverige? Hur många oskyldiga sitter dömda i våra fängelser därför att åklagare haft talets förmåga och med alla medel velat göra karriär? Hur många försvarsadvokater har misslyckats med att fria oskyldiga?
Hur många åklagare har misslyckats med att fälla skyldiga, då skickliga, karriärsugna, resultatinriktade försvarsadvokaters svada fått skyldiga frisläppta?

Varför utsågs Thomas Quick till ett offer för att visa resultat på en mängd mordutredningar?  

Han var lätt att manipulera och önskade uppmärksamhet.  När då åklagare lade fram ledande påståenden med meningen att han skulle bekräfta det som sades, blev en massmördare konstruerad och fälld. Många mord lösta och alla nöjda. Även Quick som fick sin uppmärksamhet.

Tills nu, när fler o fler - inklusive anhöriga till mordoffren - börjat förstå att Quick är en mytoman och inte helt tillräknelig, o nu istället börjat ta tillbaks sina konstiga 
erkännanden som egentligen var planterade i hans mun. Han skulle bara bekräfta det åklagaren sa, om han inte visste något sa åklagaren vad han skulle bekräfta och detta fick honom fälld, allt erkände han vad det än var.

Rättegångarna och fallet kommer säkert att gå till historien och bli en 5-10 poängs kurs i juridik för att lära ut till juridikstuderande hur en rättegång inte får gå till. Hur justitiemord i framtiden ska undvikas och hur bevis ska framställas och inte planteras i mytomaners närvaro för att ett fall snabbt och enkelt ska lösas.