Google

Translate blog

onsdag 12 september 2012

Miljöpartiet bör lätt vinna över Alliansens miljöpolitik - vilken inte finns.Citat: ”Sverige har under alliansregeringen ökat ­sina utsläpp. Utvecklingen går åt helt fel håll. Riksrevisionen har riktat skarp kritik mot alliansens bristfälliga miljöpolitik. När ­regeringen Reinfeldt talar om klimatet handlar det ofta om att satsa på kärnkraft och motor­vägar. Det är inte utan att man undrar om de vet att det är 2012 och inte 1972”

Nog skulle miljöpartiet kunna ta alla miljövänner från de borgerliga när eller om ovanstående kom ut till allmänheten. Centerpartiets käpphäst ”stoppa kärnkraften” vilket var huvudfrågan under Fälldins tid är lämnad, den nya generationen centerpartister är inte miljövänner utan alliansvänner, konkret rädda för att ingen makt ha om de lämnar faderpartiet moderaterna.

 Detta är alliansen av idag, ett enda parti, där Hägglund nu har gått ut och tveksamt sagt att han just nu (innan nästa val) inte önskar en gemensam värdegrund igen med faderpartiet moderaterna. Vi får se vad de andra allianspartierna anser, troligen säger alla nej tills valkampanjen 2014 för att efter denna ändock krypa till korset och med mössan i hand buga och be fadern i faderpartiet om att åter ingå i en alliansregering - kosta vad det kosta vill.