Google

Translate blog

tisdag 18 september 2012

Tv-licensen på skattsedeln hur ska den fördelas så arbetslösa får betala mer?


Fler får betala och då kommer mer pengar in och därmed kan licensen minska i krontal. Vi ska vara tacksamma för SVT:s kanaler, här är bättre program och ingen reklam. Själv har jag slutat se på kanaler med reklam då de bryter sina program med reklaminslag och en film är för mig omöjlig att få behållning av när den avbryts i tid o otid, när reklamen är slut har stämningen i filmen förstörts.

Men om alla tvingas betala skatt för SVT istället för som idag nästan frivillig tv-licens, så slipper vi ex. moderater som är duktiga på att smita från licensen, som vi såg den gången de kom till makten.

Men hur ses det då att det blir billigare för alla då mer pengar kommer in? Troligen blir det inte billigare utan en inkomstförstärkning till SVT istället.

Troligen finns en uträkning som gör att arbetslösa ska betala mer i förhållande till sin inkomst av a-kassa i jämförelse med den som har en anställning på deltid med samma inkomst. Moderaterna gapar stort och skriker eller mumlar arbetslinjen i alla möjliga och omöjliga sammanhang så säkert finns något i förslaget som gör att snaran även här ska dras åt om de arbetslösa.

Nåväl, vi slipper reklamteve, det är det viktigaste och nog är licensen eller skatten billigare ändå än betalkanalernas kostnader per månad, där repriser av filmer sänds i en slinga.