Google

Translate blog

söndag 14 oktober 2012

Nu konstruerar moderaterna sin egen valförlust genom att öppet anse att våra skattepengar ska gå till privata vinstintressen i vård o skola.


Valfrihet innebär krångel och fördyrningar plus sämre service därför att dessa privata aktörer agerar för vinst i egen ficka.

Privat företagsamhet ska inte finnas inom vård o omsorg, i övrigt är den av godo självklart.

Valfrihet är trams, den finns ex inte i Täby, Reinfeldts hemkommun, där den som önskar kommunal äldrevård kan se i stjärnorna efter detta.

Det är en bra fråga de tänker ta tag i då det är en fråga som retar upp många att privata företag ska vara vinstdrivna i vård och omsorg.

Ingen normalt funtad människa önskar att de skattepengar man betalar in ska ge vinst till privata aktörer, som sedan drar ned på personal inom äldreboenden och sänder vinstpengarna till konton utomlands.

Vi har det senaste året läst om Carema m.fl. och detta har eller borde ha fått majoriteten av svenska folket att avsky just det moderaterna nu går ut med som något positivt i syfte att få ett svar av Löfven.

Ett nej skulle, anser jag, göra att socialdemokraterna tog åtskilliga flera procentenheter från alliansens aktörer.

Ett lätt svar tycks det, nej till vinster inom offentliga tjänster är så självklart att svaret borde komma med ett rungande nej!

Men av någon anledning hörs inget, varför?