Google

Translate blog

torsdag 18 oktober 2012

Mantrat arbetslinjen


Mantrat ”arbetslinjen” skriks ut i alla möjliga o omöjliga sammanhang till löje för alliansen. Hörde ex när förslaget om nattdagis fick ett inslag i Aktuellt då närvarande jämställdhetsministern tvunget skulle skrika ut mantrat ”här gäller arbetslinjen!”

Det är väl denna som gäller även i bemanningsföretagens agenda. Att istället för att det finns en arbetsgivare och en anställd som upprättar ett kontrakt, ska mellanhanden bemanningsföretaget finnas. En gång blev det ramaskri när fackföreningar lade sig i anställningsförfaranden, men idag när bemanningsföretagen lägger sig i som mellanhand, hörs ingenting.

Arbetslinjen innebär väl att fler ska tjäna pengar på samma arbetsuppgifter?

När kommer en förlängning av bemanningsföretagen, ett företag som äger bemanningsföretag och som först ska ha sitt, innan steget bemanningsföretaget ska komma in. En slags fackförening för bemanningsföretaget i sig, arbetsgivare för detta. Då blir det ännu fler som ska dela på samma arbetsuppgift.

I ”arbetslinjen” ska säkert så många som möjligt vara inblandade i ett arbete så att så många som möjligt har en arbetsuppgift, sedan kan de i fas 3 arbeta gratis med uppgifter som ingen har råd med eller vill betala för. Även detta ska väl ses som ”arbetslinjen”.

Låt ropen skalla och i detta fall ropar moderaterna ”arbetslinjen” tills folk ser rött och kastar ut dem ur regeringsställning på grund av sitt, som det låter, hån mot det som inte har ett arbete!