Google

Translate blog

fredag 26 oktober 2012

Fortsatt åtstramning av köpkraften i nya budgeten. Var går gränsen innan en reaktion kommer från arbetslösa och sjuka?!


Citat: Men regeringen ”satsar” väl ändå 23 miljarder i reda pengar 2013? Det finns ju en lång lista i budgeten över reformer och vad de kostar. Ja, men en del av de 23 miljarderna kommer ifrån att ersättningen till arbetslösa, sjuka med flera inte är inflationsskyddade per automatik. Det är inte heller pengarna till kommunerna. Budgeten är därför automatiskt åtstramande om inga beslut tas för att höja ersättningen till dessa grupper. Sådana beslut har regeringen inte tagit. Arbetslöshetsförsäkringens högsta dagpenning har exempelvis, på grund av avsaknad av beslut att värdeskydda den, fallit från cirka 70 till cirka 40 procent av genomsnittslönen de senaste 20 åren. Slut citat.

Men varför tiger de arbetslösa och varför tiger facken?!

Hur många arbetsplatser idag har inte fas 3 are som arbetskraft?!

Gratis arbetskraft och hur många av dessa arbetsplatser har inte samtidigt en fungerande lokal fackavdelning som kämpar för att deras medlemmar ska få högre lön, samtidigt som de stillatigande ser arbetskamrater som är fas 3 are och som arbetar inte bara utan lön, utan även förstärker arbetsgivarens kassa med 5000 kr skattefritt i månaden!

SKÄMS, fackföreningar!

Samtidigt vet jag att det finns arbetsgivare som utnyttjar alla slag av bidrag, men samtidigt säjer definitivt nej till att utnyttja fas 3 are. De vägrar ta in människor med fas 3 då de inte anser denna reform är mänsklig.
En stor eloge till dessa arbetsgivare, vilka oftast är privata.
Kommunala har ingen medmänsklighet, de ser inte detta som sitt ansvar.