Google

Translate blog

lördag 27 oktober 2012

Pengar finns till mycket, även sänkt avgift till a-kassan. Engström fantiserar vidare…


Pengar finns till detta plus återställande av arbetslöshetsförsäkringen. Stoppa segregationsförslaget jobbskatteavdrag 5 och ta bort avdrag 4 så blir det säkert även pengar över.

Men motståndet och förlöjligandet av förslaget kommer som väntat av segregationspartiet moderaterna, vilka anser att det inte hör till deras mantra ”arbetslinjen” - som har till mål att göra arbetslösa fattigare - för att den vägen se en utopi förverkligas, där arbetsgivarna står på kö därefter av sociala skäl för att anställa de arbetslösa och fattiga.

Citat: Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) är kritisk till socialdemokraternas förslag.
– Jag reagerar på att man backar bandet tillbaka till den politik som bedrevs tidigare, där man på få dagar satsar 6 miljarder på höjda bidrag och ersättningar. Jag uppfattar det som en nedmontering av arbetslinjen, säger Hillevi Engström.  ---- Men kan det inte ligga något i att det är de höjda avgifterna som fått människor att lämna a-kassan?
– För mig är det viktigaste att prioritera när många är arbetslösa, och då tror jag att det är viktigt att skapa tillväxt och jobb, och rusta människor så att de kommer i arbete. Risken är att arbetslösheten biter sig fast om ersättningarna ökar. Slut citat.


Detta säger hon, troligen på fullt allvar, samtidigt som inget annat har gjorts i den såkallade arbetslinjen, än att minska ersättningen för de som kastats in i långtidsarbetslöshetens slutfas 3.

Hon likt övriga i Alliansen har en ideologi där arbetslösa själva ska lösa sin arbetslöshet och ordna fram fler arbetsuppgifter bland arbetsgivarna, och den resurs de ger dessa är en minskning av deras ekonomiska möjligheter till att klara sig i samhället!

En normalt funtad person förstår att resultatet blir det motsatta!
Hade dessa arbetslösa haft kontakter hade de aldrig blivit arbetslösa, hade arbetsförmedlingen klarat av sitt uppdrag hade de utan kontakter haft arbete.
Nu får vi en ökad arbetslöshet med apatiska människor som ser sig som ickeönskvärda av arbetsgivaren och segregerade ekonomiskt av staten, och om de yttrar sig får de kastat i ansiktet att ”i Sverige har vi arbetslinjen, inte bidragslinjen!”

Som svensk står man som ett frågetecken och undrar var det sunda förnuftet och intelligensen i samhället tagit vägen?!

Mantra som arbetslinjen eller bidragslinjen är löjliga utspel och har inget med politik att göra, utan är enbart en fördomsfull människosyn!