Google

Translate blog

söndag 28 oktober 2012

Den krasse Ulf Kristersson fortsätter iskallt håna de svaga


Bidragslinjen! Skriker Kristersson ut, lika ilsket som han skriker ut sitt älskade mantra ”arbetslinjen” och hånar alla arbetslösa och sjuka genom att skrika ut sin avsky mot socialdemokraternas förslag, att förmänskliga de ekonomiska villkoren för de som moderaterna har segregerat i utanförskap.

Citat: Om höjda ersättningar och att fler människor blir kvar i långa sjukfall är Socialdemokraternas svar, så undrar jag stilla vad som egentligen är frågan. Välfärdspolitik måste vara tydlig och hållbar. Den ska både ge trygghet och uppmuntra till arbete och egen försörjning.--- Minskad sjukfrånvaro och fler i arbete - då vill S experimentera med kärnan i sjukförsäkringsreformen, skriver Ulf Kristersson (M). Slut citat.

Men vad han inte säger är sanningen. Att den minskade sjukfrånvaron är ett resultat av att människor utförsäkrats från sjukförsäkringen efter ett antal dagar, eller inte fått någon sjukersättning, och ska stå till arbetsmarknadens förfogande. Då är de självfallet inte kvar i långa sjukfall, vilket Kristersson anser rätt - oberoende om människan är sjuk eller inte!

Men vad som inte framgår är att det i majoriteten av fallen är just bara arbetssökande som inte får arbete. Men även detta ses som en bra reform sa ledande moderater, då det innebär att personerna kommit närmre ett arbete. Hur de får det att gå ihop är en gåta.
En ickearbetsför som läkare med kunskap sjukskriver utförsäkras eller får inte sjukpenning utan ska istället söka arbete - ev. leva av socialbidrag, och det finns med säkerhet inte någon arbetsgivare som har användning för personen, detta ses som en positiv utveckling i arbetslinjens mantra.

Om någon protesterar mot detta idiotiska synsätt och människosyn skriker ledande moderater ut sin skrämselpropaganda bidragslinjen och höjer sitt obegripliga mantra ”arbetslinjen” till skyarna.

Enda förklaringen till vad denna betyder är att det inte är bidragslinjen. Hur det ska tolkas vet de knappt själva, det har de visat genom sina många konstiga och obegripliga uttalanden senaste tiden. Där svaret på allt är ”arbetslinjen” - utan någon förklaring på vad de menar.