Google

Translate blog

lördag 3 november 2012

Tecknen på vad ”arbetslinjen” innebär syns allt mer och segregerar allt fler i utanförskap.


Citat: vidden av den moderata politikens effekter kan inte utläsas i Socialstyrelsens rapport om en 30-procentig ökning av socialbidragen. Det finns därutöver ett stort mörkertal av gamla, sjuka och fattiga som helt enkelt nekas hjälp de har behov av och rätt till. Men inte heller kan detta beskrivas som ett misslyckande för regeringen. Syftet med politiken har ju inte varit en bättre fungerande välfärd. Utan att välfärd skall ersättas av välgörenhet - - -  
I partiledardebatten i teve söndag 7 oktober sa Reinfeldt följande, iskallt och utan förbarmande.
-De som vet brukar säga att det höjer arbetslösheten (att höja ersättningen
i a-kassan). Vi har istället valt att satsa på dem som jobbar, de har fått mer i plånboken, sade Reinfeldt.

Ingen känsla eller misskund med de svaga finns i denne mans värld, enbart en slug ideologi där arbetslöshetsersättningen minskar år för genom inflation och prishöjningar. Inga basbeloppshöjningar likt i socialbidragsförsäkringen eller pensioner finns här - bara förakt!

Hur kan en människa med denna människosyn ha mandat av svenska folket?! Troligen är svaret att de med arbete som aldrig varit arbetslösa tror att de inte kan bli arbetslösa och därför med glädje tar emot lönehöjningar och jobbskatteavdrag - på bekostnad av de utan arbete - utan att förstå hur grymt detta är mot medmänniskan.

Politiken i alliansen har brist på en sak, medmänsklighet, det är ju fult med medmänsklighet idag. Egoism ska råda och att trampa på de svaga ses som helt ok idag. Helt normalt och en bra politik. Att förändra denna syn i vår tid tror jag är omöjligt då grymhet är varumärket inom politik idag, enbart lönsamhet för de som redan har arbete är viktigt.

Uttalandet av Reinfeldt ovan säger allt om vilken människosyn alliansen har.  Att göra de arbetslösa till apatiska o lydiga fas3 arbetare, om de inte fått hjälp till ett arbete av arbetsförmedlingen…