Google

Translate blog

söndag 4 november 2012

Det fördomsfulla svenska folket finns ännu, även inom flyktingpolitiken.Citat: ”Det finns i folkdjupet diskussioner om att grupper kommer hit som inte arbetar och lever på bidrag.”
Fredrik Reinfeldt lade pannan i djupa veck i ett av sina få inlägg i söndags­kvällens partiledardebatt. Och bidrog till att måla en dyster bild av hur det mullrar i folkdjupen, att Sverige är en krutdurk. Slut citat.

Att folket ser arbetslösa som lata, då många svenskar fortfarande tror att det finns arbete i överflöd som någon betalar för att få utfört, vet vi genom uttalanden som ”att den som söker arbete får ett arbete”

Men denna skröna är inte den enda, utan ovanstående i citatet är ännu en som finns i folksjälen.

Vad man inte tänker på, om man nu undantar den fria arbetskraftsinvandringen vilken vi tar som given genom vårt EU-medlemskap, där arbetare kommer o utkonkurrerar svenskar och därmed ökar arbetslösheten, är att flyktingar kommer från krig och förföljelse.

Inte såg vi danskar o norrmän som snyltgäster när de kom hit under andra världskriget för att rädda sig undan förföljelse?! Många av dessa stannade sedan i Sverige, inte såg vi då dem som att de var snyltgäster o levde på bidrag.

Hur skulle svenskar ses om det blev krig här o vi flydde till länder söderöver? Som snyltgäster på deras tillgångar?

Flyktingar kommer hit med, i de flesta fall, idén att tillfälligt få en fristad här. Men om inte deras hemland får en förändrad politik har de inte möjlighet att resa tillbaks o rotar sig då här.

Men ingen frisk önskar leva på de dåliga o osäkra såkallade bidrag som ges i Sverige, alla vill ha arbete med en lön som ger så hög möjlighet till konsumtion som möjligt!

Alla klarar inte av att få detta, varken flyktingar eller svenskar sedan Hedenhös!

Att påstå att de inte vill arbeta är uselt och ynkligt sagt!
Tänk på de i fas 3, de måste arbeta med låg ersättning för att kunna överleva o slippa bo på gatan idag.

Tror medelsvensson inte att dessa hellre önskar arbeta för en lön och skulle tagit ett riktigt arbete om de fått chansen?!

Hur nedvärderad får en människa bli i dagens Sverige?!

Reinfeldt säger inget, då det i dennes ideologi är ett väsentligt drag att nedvärdera arbetslösa o sjuka, men däremot lite mer försiktigt och ej öppet nedvärdera flyktingar.

Ännu är det inte rumsrent att nedvärdera flyktingar, bara att sända dem tillbaks så många som möjligt, småbarn, ensamma eller hela familjer…