Google

Translate blog

måndag 5 november 2012

Reinfeldts fördomsfulla syn på de som inte får arbete styr hela arbetsmarknadspolitiken.


Citat: Det där bekymrar inte Fredrik Reinfeldt. I helgens partiledardebatt deklarerade han återigen att det inte blir ­någon höjning av a-kassan. Enligt statsministern gör a-kassan arbetslösa till slöfockar. Det är Reinfeldts besked till de människor i Hallstavik och i Säffle som nu går ut i arbetslöshet. Slut citat.

Att en statsminister med en människosyn som ovan ses som bäst att styra ett land är en gåta om man inte ska se hela svenska folket som ett fördomsfullt folk.
        
Citat: Reinfeldts och Borgs deppiga budskap är att vi inte ska tro att vi är något. Sverige är ett land av medelmåttor och slökorvar, av bidragsfuskare och smyg­rasister – och det är dags att vi anpassar politiken därefter. Vi ska konkurrera med lägre löner, lägre skatter och större klyftor. Vi ska bli ett land som alla andra. Men det finns en annan berättelse om Sverige. Ni vet den lite självgoda, som många av oss älskar att plåga medresenärer med när vi är på solsemester.

Det är en berättelse om ett land i jämställdhet, öppenhet och gemenskap. Där alla barn får en bra utbildning, där stora exportföretag växer ur små idéer, där vi satsar på omställning, utbildning och forskning. Där föräldrarna delar på ansvaret och där universiteten är öppna för alla.

Det är en berättelse om Sverige som exceptionellt och annorlunda, bäst i världen och ett land att vara stolt över.

När Reinfeldt och Borg allt tydligare säger att vi ska konkurrera med ökade klyftor är vi på väg att ge upp något helt centralt i vår självbild, vår politiska identitet. Det är viktigt, till och med för medelklassen. Slut citat.

Ovanstående citat visar även det på en människosyn som är frustrerad och iskall. En återgång till det vi hade tidigare, ett krasst klassamhälle, där människor värderas efter om de har ett arbete, kan arbeta och vilket detta arbete är.

Steget till ett samhälle med likheter av fattigvård för länge sedan börjar synas. Soppköken, kyrkans välgörenhet mm får ta över de människospillror som staten lämnar vind för våg.


Här finns utförsäkrade från sjukförsäkringen. Ungdomar som inte får arbete.
Fas 3are som anmodas att arbeta gratis m.fl. Människor ingen ser och upplever som likvärdiga dem själva. De som av samhället placerats utanför och snällt ska stanna där.

Reinfeldts offer och alliansens slagträn i debatter och politik.

Alla människor kan bli fördomsfulla och se syndabockar för sina egna misslyckanden.

Men att en regim som alliansens skapar fördomar och eldar på de som finns, är mig veterligen, ovanligt i vår tid.