Google

Translate blog

söndag 11 november 2012

Miljöpartiet in, Centern eller Kristdemokraterna ut ur Alliansen efter valsegern 2014.


Först 2018 kommer moderatstyrda alliansen att försvinna i historiens dimma och sociologer m.fl. kommer att forska runt varför denna allians kunde regera ostört med att nedmontera välfärden för sjuka o arbetslösa i 12 år.

Men valet 2014 kommer att vinnas med propaganda, vilseledande statistik, sista jobbskatteavdraget, ett halvt löfte om ytterligare ett och lockande in i fållan av miljöpartiet.

Vilket av partierna Centern eller Kristdemokraterna som kommer att falla utanför 4 % spärren får vi se. Men utan Miljöpartiet går det inte.

Redan nu kommer som synes trevande försök för att locka in partiet i alliansfållan. Säkert får de något av sina miljöförslag, som inte delas av Socialdemokraterna, förverkligade av Moderaterna när så blir fallet.

Citat: - Ni har valt fel lag.
Det sa Fredrik Reinfeldt till Miljöpartiets Åsa Romson under onsdagens partiledardebatt.
Han radade upp punkt efter punkt utifrån budgetförslagen där de finns meningsskiljaktigheter mellan Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Det är strategiskt från Reinfeldt att måla upp att det inte finns något enigt regeringsalternativ, säger Karl Magnus Johansson. Slut citat.

Tydligare behöver det inte visas.