Google

Translate blog

måndag 12 november 2012

SD kommer att bli betydligt större valet 2014 än valet 2010. En fråga berör men förnekas av övriga partier.Sverige har ett fördomsfullt folk. Se på synen på sjuka och arbetslösa.

Tack vare fördomarna mot dessa sitter alliansen vid makten idag. Man har tagit dessa fördomar som sanna och sänkt ersättningen vid arbetslöshet för att den vägen ta till sig fördomen att arbetslösa hellre lever på ersättning än på inkomst. Man har utförsäkrat sjuka för att arbeta utefter fördomen att sjuka simulerar och hellre lever på sjukpenning eller förtidspension än arbetar.

Svenska folkets skrönor om dessa grupper har blivit sanning i alliansens mantra ”arbetslinjen”!

Men en skröna, den om att invandrare, flyktingar kommer till Sverige för att ta jobben eller inte arbeta alls och leva på bidrag har inte något parti vågat gå ut med - ännu - förutom Sverigedemokraterna.

Eftersom Alliansen eldat på fördomar är det inte konstigt att många saknar denna i ”arbetslinjens” fördomsideologi och därför vänder sig till SD.

Jag har skrivet det tidigare och gör det igen. Vid valet 2014 kommer SD att ha ökat sitt anhängarantal till ca 7-8 %. Kanske mer, se hur det är just nu.

Vid valet 2018 tar socialdemokraterna makten tillsammans med något eller några partier. Inte SD men nu kommer de att få ca 10 % av rösterna.

Valet 2022 kan man inte längre nonchalera SD vid regeringsbildningen då de kommer att ha ca 15 % av rösterna.

Gamla alliansen återkommer, nu med SD i sin allians.