Google

Translate blog

fredag 16 november 2012

Detta är sant - inte skrämselpropagandan om utförsäkringen.


Citat: Av alla som har utförsäkrats från Försäkringskassan i år, är det bara en av tio som arbetar ett halvår senare. - - - Det är Arbetsförmedlingen som har granskat vad som hänt med de 55.000 tidigare långtidssjuka personer som har utförsäkrats för ett halvår sedan. Slut citat.

Detta är skandal! Hur många av de återstående 54,450 personerna har inte fått lida för att de 550 fått arbete?! Det är inte bara en skandal, utan även ett lidande för många, ekonomiskt mm.

Med all säkerhet, de flesta kommer tillbaks till sjukförsäkringen eller får sjukersättning. Inte är regimen så grym att de ser det som bra att ett antal som ovan ska lida och bli skambelagda för att en procent eller 550 personer fått arbete?!

Säkert hade dessa 550 fått arbete ändå, utan någon stupstock som utförsäkringen. De var ju nästan friska, i annat fall hade de inte kunnat arbeta eller fått ett arbete, vilket säkert är ett arbete på deras gamla arbetsplats. De har bara återgått till sitt gamla arbete någon eller några veckor tidigare än de annars skulle gjort det.

Men vad anser då Reinfeldt som är en av de ansvariga för den skamliga behandlingen av sjuka?

Läs och förundras eller må illa av denna människosyn…

Reinfeldt säger: Statsminister Fredrik Reinfeldt tycker inte att siffrorna visar på dåligt resultat. Han tycker att varenda timme som någon arbetar är bättre än att någon i stället har förtidspension. Slut citat.

En skrämmande människosyn! ”Bättre att en person arbetar en timme” Helt betydelselöst att tusentals får lida för detta. Hur kan en regering med en så krass människosyn få behålla sin makt i ett samhälle av idag?!

Utöver det har varken Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen någon koll på om siffran ovan inte är lite väl stor när det gäller de som fått arbete. Kan vara betydligt färre.