Google

Translate blog

söndag 18 november 2012

Att tjäna pengar på andras vårdbehov nu ok även bland Socialdemokraterna .


Socialismen nedmonteras i rask takt inom den socialdemokratiska ideologin.

Ideologin har förändrats i så stor grad - och kommer säkert att förändras än mer - att Erlander eller Palme inte skulle känt igen sig i partiet idag, för att inte tala om än tidigare partiledare inom partiet.

Citat: Tanken är att överskotten ska begränsas ­genom total öppenhet i bokföringen. Enligt förslaget ska varje enskild skola, vårdcentral eller motsvarande i privat regi tydligt redovisa ekonomin.
– Det ska tydligt gå att se hur skattebetalarnas pengar används, säger Stefan Löfven till tidningen. Slut citat.

Förvirrande tanke anser jag. Hur kan överskotten begränsas genom att de redovisas efter avdrag och bokslut, som i första hand kommer att manipuleras så att vinsten ses som så låg som möjligt, som det görs i alla företag och privata deklarationer.

Bara genom detta blir insynen dålig. Men varför skulle vinster som redovisas och som är helt lagliga förändras om de öppet redovisas? Svar, det handlar inte om förändring utan om en papperskonstruktion för att behålla vinstdrivande företag inom vård o omsorg. Om de skulle förbjudas skulle alliansen få råg i ryggen, de skulle ex ställa sig utanför privata vårdinrättningar nästa val och skrika ut att ”här tas vården bort från gamla o sjuka med socialdemokraternas politik” Samma sak skulle ske utanför privata skolor.


Genom förslaget ovan hoppas socialdemokraterna att protesterna ska komma från gräsrotsnivå, när det öppet i media visas vart skattepengarna tar vägen och hur stora belopp det är, för att sedan ta tag i eländet och stoppa företagen.

Men att svenska folket i dagens samhälle skulle reagera är svårt att tro. Reaktionerna mot arbetslöshetsersättningen, utförsäkringen och sänkningen av ersättningar är mycket liten.
  
Idag tänker människor inte solidariskt utan bara för stunden på sig själva.


Individualismen och förverkligande av drömmar är ledstjärnan, inte omtanken om medmänniskan eller tanken på att den lyckosamme kan drabbas av arbetslöshet eller sjukdom.

Socialdemokraterna är på väg till att bli ett medelklassparti och därmed en konkurrent till Alliansen. Likheter partierna emellan ökar.